środa, 28 września 2016

DIY #PSL by Starbucks


    


W związku z tym, że nadeszła jesień, w Starbucksach pojawiła się długo wyczekiwana przez wielu, legendarna Pumpkin Spice Latte! :D Osobiście nie przepadam za kawą i nie pije jej praktycznie w ogóle, jednak jesień to czas kiedy robię mały wyjątek dla PSL bo jest po prostu przepyszna. Udało mi się odtworzyć jej autentyczny smak i od razu dzielę się przepisem z Wami, żebyście mogli cieszyć się smakiem tej kawy cały rok, a nie tylko podczas jesieni :D

Co potrzebne? 
1/4 dyni
kawa rozpuszczalna (mocniejsza)
mleko
cukier trzcinowy
miód
aromat waniliowy
aromat migdałowy
cynamon
przyprawa korzenna






ZAPARZ KAWĘ (małą ale mocną)


Do zaparzonej kawy dodaj KROPELKĘ aromatu waniliowego i DWIE KROPELKI aromatu migdałowego



DYNIĘ pokrój na kawałki, lekko podgotuj i zblenduj 


Przełóż przecier dyniowy do kubka 


Dolej wcześniej przygotowaną kawę


Ugotuj mleko, aby było bardzo gorące i dolej do kubka



 Na tym etapie dodaj PRZYPRAWY ( szczyptę korzennej i pół małej, płaskiej łyżeczki cynamonu)...


...Cukier trzcinowy...


... i miód :)

Aby pozbyć się włókienek z dyni przelej kawę przez drobne sitko...

... i ciesz się smakiem PSL kiedy tylko masz ochotę! :D 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz