W związku z tym, że nadeszła jesień, w Starbucksach pojawiła się długo wyczekiwana przez wielu, legendarna Pumpkin Spice Latte! :D Osobiście nie przepadam za kawą i nie pije jej praktycznie w ogóle, jednak jesień to czas kiedy robię mały wyjątek dla PSL bo jest po prostu przepyszna. Udało mi się odtworzyć jej autentyczny smak i od razu dzielę się przepisem z Wami, żebyście mogli cieszyć się smakiem tej kawy cały rok, a nie tylko podczas jesieni :D
Co potrzebne?
1/4 dyni
kawa rozpuszczalna (mocniejsza)
mleko
cukier trzcinowy
miód
aromat waniliowy
aromat migdałowy
cynamon
przyprawa korzenna
ZAPARZ KAWĘ (małą ale mocną)
Do zaparzonej kawy dodaj KROPELKĘ aromatu waniliowego i DWIE KROPELKI aromatu migdałowego
DYNIĘ pokrój na kawałki, lekko podgotuj i zblenduj
Przełóż przecier dyniowy do kubka
Dolej wcześniej przygotowaną kawę
Ugotuj mleko, aby było bardzo gorące i dolej do kubka
...Cukier trzcinowy...
... i miód :)
Aby pozbyć się włókienek z dyni przelej kawę przez drobne sitko...
... i ciesz się smakiem PSL kiedy tylko masz ochotę! :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz